Molt recomanable l’article de Raül Garcia Aranzueque que publica el diari El Punt-Avui.

Per a mi, el més important és reflexionar sobre el fragment que copio a continuació i atendre les recomanacions del final de l’article, recomanacions senzilles per millorar l’aprenentatge dels fills.

Mataró. Els nens de l'escola del Camí del Mig sortiran a peu per anar al menjador de l'institut del davant perque s'han quedat sense menjador. Hi aniran pares i familiars amb pancartes de protesta

Pares participant en una reivindicació a l’escola Quim Puig

“…Els informes desglossats de l’avaluació internacional PISA i d’organismes com el Consell Escolar de l’Estat remarquen l’important paper que poden tenir els pares en l’èxit acadèmic dels fills pel sol fet de dur a terme petites accions quotidianes a l’abast de qualsevol família com ara llegir contes als nens, conversar amb ells durant els àpats i participar en activitats de l’escola. “Els pares són molt més importants que l’escola” en la vida acadèmica dels fills “però deleguen massa” en el centre educatiu i “sembla que aquest tingui més importància de la que té”, assegura Ramon Cladellas, sotsdirector del departament de psicologia bàsica evolutiva i de l’educació de la Universitat Autònoma (UAB). “El fet que vagin a una escola o una altra –afegeix– té poca importància. El nen que té facilitat per als estudis anirà bé vagi on vagi, tot i que l’escola pot ajudar una mica”.

“La variable més important en el rendiment escolar dels nens són els pares i, més concretament, la mare”, explica Enric Roca, director d’Edu21. “És determinant la importància que la família dóna a l’escola”, afegeix.

Tot i que els pares tenen un paper clau durant tota la infantesa i adolescència dels fills, la seva influència és més rellevant com més petit és el nen. “En els nens de sis a tretze anys, la mare té un paper fonamental. Moltes vegades és ella qui hi està a sobre, qui vetlla perquè facin els deures, entreguin els treballs a temps. En canvi, els adolescents recolzen més en els amics”, diu Cladellas.

Podeu llegir l’article complet aquí.