31/01/2016 El Periódico – Pares en veu baixa

Avui la notícia del llançament del llibre Educar sense cridar és a El Periódico. La periodista Núria Navarro fa una selecció d’algunes de les “claus pràctiques per afrontar situacions”:

“Límits, disciplina, càstigs. ¿Quin pare no ha fet malabars amb aquesta tríada sense resultats? La paciència s’acaba i apareix el crit. Alba Castellví, educadora i mare de dos fills, proposa a Educar sense cridar unes pautes per dissoldre tensions i aconseguir formar nens responsables i autònoms. Repassem-ne unes quantes…”

Al final hi afegeix un consol: “Si els pares ho fan rematadament malament, no està tot perdut. El que fem influeix, i molt, però no és determinant. El nen disposa d’altres models que li permeten comparar i extreure conclusions per si mateix.” Ànims, doncs, espero que Educar sense cridar us sigui molt útil!

Us recordo alguns dels continguts que hi podeu trobar:

  • Com ho podem fer per no haver de dir les coses cinc-centes vegades? Com parlar seriosament per fer complir allò que diguem?
  • Què fer quan hi ha conflictes entre germans? Quan cal acordar i quan cal manar? Sobre què i com cal arribar a acords amb els fills?
  • Com vetllar per l’autoestima dels fills? Com educar per a la llibertat i la responsabilitat?
  • Com gestionar els moments crítics com recollir, rentar-se les dents, fer els deures…?
  • Com dir que no i resistir amb serenitat? Què fer davant les rebequeries?
També hi ha consells i reflexions sobre com relacionar-nos com a pares dels fills, la relació amb els avis i altres persones de la família; la relació amb els pares d’altres nens; la relació amb els mestres; els premis i els càstigs i altres aspectes als quals totes les mares (i força pares) hem de donar resposta quan eduquem els fills.

educar sense cridar al periodico ca
Educar sense cridar a El Periódico

Últims articles

Categories

Categories

Pròxims esdeveniments​

Envia'm un missatge