27/02/2016 Ara Criatures – Educar sense Cridar

Com aconseguir criar infants segurs, responsables i lliures sense haver de recórrer als crits

L’Ainoha Boix, periodista de l’Ara Criatures, ha fet un reportatge molt interessant sobre Educar sense cridar. Vegeu-lo en aquest enllaç:

Reportatge a l’Ara Criatures sobre Educar sense cridar

Tal com diu l’Ainoha Boix, “de les nits en blanc o dels còlics sí que te’n parlen abans de ser pare. De què fer perquè els teus fills siguin responsables, crítics i solidaris, no. Tampoc de com aconseguir que col·laborin en les feines de casa o de com evitar els crits. Sí, els crits. Perquè ningú vol alçar la veu al seu fill, però la veritat és que acaba fent-ho. I no una vegada ni dues, sinó moltes. Fins i tot la més tranquil·la de les persones, en algun moment, ha perdut els nervis i ha cridat al seu fill. Perquè es vesteixi, perquè apagui la tele, perquè reculli les seves joguines, perquè vagi a dormir. Però, senyors i senyores, segons adverteixen els experts, amb els crits no s’educa. O més ben dit: s’educa, però malament.”

I doncs, com podem fer-ho bé? Llegiu-ho a les pàgines del llibre del mateix nom publicat per Angle Editorial.

Aquest és un fragment del reportatge:

Donar ordres

Però què passa si l’elecció no és possible, si és inevitable donar una ordre? Llavors hi ha diversos mètodes perquè els infants les obeeixin i perquè les possibilitats de perdre la paciència i acabis cridant es redueixin. Un dels que planteja Castellví és que les ordres es formulin en positiu, que se substitueixin els “No cridis” o “No facis soroll” per un “Parla més baixet” o un “Silenci” i que, així, els nens no tinguin opció a dubte sobre el que han de fer. Una altra possibilitat és donar-les de manera que els infants puguin assimilar-les i no perdin informació en el camí. També és recomanable, segons explica, posar-se a l’altura del nen i mirar-li quan se li parla. D’aquesta manera no només ens assegurem que ens escolta, sinó també que entén que el que li estem dient és important i, per tant, ha de fer-nos cas. I, sobretot, mai mostrar-se insegur i perdre la calma.

 

Últims articles

Categories

Categories

Pròxims esdeveniments​

Envia'm un missatge