Com posar límits a mòbils, ipads i ordinadors

Quan veiem que els fills prefereixen les pantalles a qualsevol altra activitat, sovint els pares ens posem nerviosos perquè pensem que en fan un abús. Ens inquieta no saber com limitar la utilització de mòbils, ordinadors i ipads, pantalles en general. Són instruments que generen addicció i per això aquí hi trobareu unes quantes idees per evitar la dependència.

nentabletIDEES PER EVITAR LA DEPENDÈNCIA DELS INFANTS DE LES PANTALLES

1.- Fixar un horari d’ús de l’ordinador que no interfereixi amb cap activitat familiar. Si no s’usa en aquella franja de temps, no s’usa.

2.- Fixar un temps d’ús de l’ipad. El nen pot triar en quina franja farà ús d’aquest temps (sempre que no interfereixi en activitats familiars). L’anunciarà i els pares garantiran que es respecta. Si no es respecta, l’endemà no es pot utilitzar.

3.- Fixar uns espais per a l’ús del mòbil. Per exemple: la sala d’estar i la cuina. Fixar una hora límit als vespres, a partir de la qual es tanca el wifi. No hi ha possibilitat d’utilitzar el mòbil durant els àpats (el dels pares tampoc, esclar!).

4.- Controlar els continguts que es baixen d’internet. Aplicar protocols de seguretat per a menors.

5.- Decidir prèviament quins programes volen mirar. El millor és oferir-ne una selecció prèvia feta per nosaltres i deixar que triïn. I deixar la pantalla quan acabi el programa.

6.- Mirar els programes de televisió amb els fills, almenys una part, per tal de poder-ne comentar en altres moments el to i alguns continguts i així transmetre els nostres valors.

7.- Apagar totes les pantalles durant les estones dels àpats.

8.- Impedir que hi hagi pantalles a l’habitació particular.

9.- Encarregar-li que sigui ell qui apagui els aparells quan l’estona s’acabi. No fer-ho nosaltres.

10.- Buscar junts activitats no digitals per gaudir amb els fills: proporcionar fonts de plaer lluny de les pantalles.

Últims articles

Categories

Categories

Envia'm un missatge