Aquest dijous dia 20 de juliol l’educadora i sociòloga Alba Castellví ha participat al cicle Educadors de pel·lícula, organitzat per eduCaixa i Catorze. Cultura viva. Un cicle que des de dilluns i fins divendres reuneix mestres d’arreu de Catalunya per reflexionar sobre aspectes educatius a través de pel·lícules.

Avui dijous, era el torn d’Alba Castellví, que com a experta convidada ha proposat reflexionar sobre les circumstàncies que ens eduquen amb la pel·lícula ‘Captain Fantastic’. L’acte ha comptat amb la presència de l’escriptor, pedagog i mestre Jaume Cela i de la periodista Gemma Ventura, i hi han assistit més de 150 mestres.

Per a quina finalitat eduquem els infants? Per ser peces de l’engranatge del sistema? Per a poder-lo transformar? Per a poder-ne viure al marge si ho decideixen? Com educar el sentit crític?

Per què existeix l’adolescència a les nostres societats contemporànies? Quin valor tenen els ritus de pas? Quina ha de ser la relació dels infants amb la mort? Fins a quin punt cal dir la veritat sobre el món als infants? Què vol dir posar-los davant les dificultats? És bo respondre totes les preguntes? Hem d’educar per al dubte? Com?

Totes aquestes qüestions i molt més són les que s’han pogut debatre avui després de veure ‘Captain Fantastic’ al CaixaForum dins el cicle Educadors de pel·lícula.

L’Alba Castellví és sociòloga i educadora, disposa d’una consulta privada on assessora famílies de manera particular; mediació entre pares i adolescents, coaching familiar, orientació a pares i mares per donar-los-hi algunes claus per millorar la convivència a casa, o bé resoldre conflictes concrets. Us hi podeu posar en contacte per demanar una consulta.