Nens i dispositius digitals: quins límits hem de posar?

Aquest diumenge dia 26 a El Suplement de Catalunya Ràdio vam abordar un dels temes que més preocupa a pares i mares: com hem de gestionar l’ús que els nostres fills fan dels dispositius digitals?

A la taula sobre educació, que habitualment formem el professor Josep Castillo i jo mateixa, s’hi va afegir el periodista Xavi Montanyà, que treballa en l’àmbit dels continguts digitals a TV3 i va estar una colla d’anys ocupant-se de continguts juvenils com el 3xl.net o el Súper 3.

L’arribada d’un dispositiu digital a casa pot venir acompanyada de problemes relacionats amb l’ús que se’n fa i, sobretot, el temps que s’hi dedica. Com que les pantalles són addictives, cal posar-hi límits i fer-los complir. Si no, ben probablement els nens i nenes deixaran de dedicar temps a altres activitats que són importants per créixer i que tenen a veure amb el joc físic, la pràctica d’habilitats i les relacions personals. Així, s’han de limitar els espais d’ús del dispositiu, s’ha d’acordar una franja de temps en què se’n farà ús, i cal també tenir en compte d’altres recomanacions que trobareu en el meu decàleg per posar límits a les pantalles.

Davant la dificultat a l’hora de seleccionar continguts adequats pels infants i de gestionar l’ús de mòbils, tauletes, ordinadors i altres dispositius digitals que ja formen part de la nostra vida, organitzacions com Common Sense ens ajuden a pares, educadors i responsables polítics a evitar-ne els problemes i aprofitar el poder dels mitjans i la tecnologia com una força positiva pels nens, ajudant-los a prosperar en aquest món on els dispositius digitals són eines indispensables. Una iniciativa més que necessària en el context actual que us recomano molt i molt. Gràcies Xavi Montanyà per fer-nos-la conèixer!

A continuació, podeu escoltar la secció d’aquest diumenge a El Suplement:

Últims articles

Categories

Categories

Envia'm un missatge