Créixer com a pares per ajudar a créixer als fills

Quan els nostres fills arriben, no tenim per què saber-los educar. No tenim experiència prèvia ni ens n’ha ensenyat mai ningú. Com a pares i mares fem tot el que podem per ajudar-los a créixer amb valors, capacitats i actituds constructives que els ajudin a poder fer realitat els seus projectes vitals. Però sovint ens falten eines per poder resoldre reptes de la vida quotidiana que, si tinguessin una solució fàcil, ens farien viure més tranquils.

No és senzill saber què cal fer per no haver de repetir les coses mil vegades, per gestionar els conflictes entre germans, per aconseguir que els nens i nenes assumeixin responsabilitats, per educar-los en la cultura de l’esforç… Les respostes a totes aquestes qüestions que ens inquieten perquè sabem que són importants les busquem en la nostra intuïció. Però sovint la intuïció no és suficient per trobar solucions efectives que facin més fluïda la vida familiar.

Per això és tan important la formació com a pares i mares: les indicacions professionals sobre com educar són de gran ajuda i molt efectives, segons el testimoni de totes les famílies que fan retorn de la seva experiència de posar-les en pràctica. En un context de canvi social on els valors i la tecnologia han canviat tant respecte a fa uns anys, és més necessari que mai que els pares tinguin, en moments puntuals, l’assessorament d’educadors que els ajudin a trobar sortida a situacions complexes de la vida familiar del dia a dia.

Les xerrades, tallers i les consultes particulars donen respostes pràctiques a les dificultats de les famílies. Quan una escola aposta per aquesta formació, està proporcionant a pares i mares una ajuda fonamental.

És un gran plaer col·laborar-hi. A totes les famílies que heu assistit a les xerrades d’aquest curs, moltes gràcies per ser-hi. A les que assistireu a les del curs vinent, benvingudes. I a tots els pares i mares que necessiteu consultar qualsevol qüestió, podeu contactar amb mi escrivint a .

Ben aviat arribaran els consells d’estiu!

Últims articles

Categories

Categories

Envia'm un missatge