S.O.S.: Què farem, tants dies? 12 idees per fer vida amb nens a casa

SOS nens a casa

¿Què podem fer tants dies a casa amb criatures? Tants dies confinats són un repte quan no podem sortir al parc ni compartir activitats d’oci amb altres famílies. Per això aquesta dotzena d’idees us hi ajudaran!

1.- Llegiu-los contes o petites novel·les. La ficció és benzina per a la creativitat, i els ajudaran a imaginar durant tot el dia. Abastiu-vos mentre les llibreries són obertes. Dediqueu també una estona a llegir pel vostre compte, per tal de proporcionar un bon model als nens i nenes.

2.- Deixeu-los utilitzar les pantalles el mínim de temps i d’acord amb els criteris d’edat, sempre controlant els continguts. El temps d’ús permès ha de ser estricte i, per no generar conflictes, regit per la norma “Si no tenim problemes a l’hora de parar, demà podrem repetir.” Cal pensar que com més temps de pantalles tenen, més en volen.

3.- Dediqueu estones a fer jocs de taula. Són distrets, ens uneixen i comporten alguns aprenentages valuosos.

4.- Compartiu les tasques domèstiques. Fins i tot els més petits hi poden participar. El millor és dedicar-hi una estona concreta i limitada (per exemple, una hora després de berenar).

5.- Animeu-los a ajudar a cuinar. S’hi animaran més fàcilment si feu plats que els agradin. Fer pastissos o plats senzills seguint les instruccions de llibres il·lustrats pensats per a infants també els és un estímul.

6.- Deixeu que s’avorreixin. No esteu obligats a estar per la canalla tota l’estona, ni és bo fer-ho. És quan s’avorreixen quan se’ls desperta la creativitat, no pas quan els adults despleguem propostes. Davant la queixa “m’estic avorrint” respongueu “Endreça els armaris” i veureu com hi trobaran ràpidament una alternativa 😉

7.- Recupereu jocs senzills pels més petits: amagar un objecte i fer que l’hagin de trobar tot donant les pistes “fred” o “calent”; jugar a cuit-amagar per dins la casa (normalment els encanta); fer castells de fusta…

8.- Els pares i mares dels més grans, relaxeu-vos: els (pre)adolescents no són exactament com semblen a casa! El conflicte és inherent a l’edat i val la pena posar-hi una mica d’humor. Busqueu una estona al dia per fer amb els fills una activitat del seu gust, i una estona al dia per fer vosaltres sols una activitat del vostre gust.

9.- Plantegeu-los reptes: que puguin guanyar temps per a determinades activitats a base de fer-ne d’altres o a base de superar “proves”.

10.- Proposeu fer una obra artística al dia i feu la col·lecció “Art de març”. Totes les tècniques són bones i desenvoluparan la creativitat i les habilitats. Des del teatre de titelles al dibuix, passant per la plastilina i i la música, cada obra pot deixar el seu record físic o en forma de gravació en video o àudio.

11.- Reserveu un temps per a la feina d’escola. Cal que sigui un temps diari situat sempre a la mateixa franja. Per exemple, just després d’esmorzar.

12.- Si viviu a llocs que ho  facin possible, sortiu d’excursió. L’aire lliure i la intermpèrie són aconsellables per regular l’estat d’ànim de tota la família.

Foto de Niños creado por Racool_studio – www.freepik.es

Últims articles

Categories

Categories

Envia'm un missatge