Articles

Grup de nens llegint sobre l'herba

Decàleg per fer fills lectors

Si voleu que els vostres fills llegeixin, seguiu aquests deu consells senzills i… Tingueu clar que aprendre a gaudir llegint és una inversió en bones estones per a tota la vida. Poseu en un lloc a l’abast dels fills llibres atractius adequats per a l’edat, no gaire lluny de les joguines. Quan comencin a tenir els seus propis llibres, regaleu-los un prestatge per tenir-hi la seva biblioteca particular i fixeu-lo en un lloc baix, al seu abast. Llegiu-los en veu alta, ja des del bressol (l’important en aquest moment no és que entenguin què diu el text, sinó que sentin

Llegir més »
Mans construint un trencaclosques

Assignatura pendent

Tot i que cada vegada tenim més clar que necessitem formar-nos per ser feliços, i afegim dosis d’educació emocional als currículums dels més petits, ni tan sols els grans aprovem una assignatura que és clau per tenir una bona vida plena. Es tracta d’aprendre a tractar amb els altres. Molt especialment amb els que pensen diferent de nosaltres.

Llegir més »
Pare amb fills avorrits

Cal avorrir-se?

Quines implicacions té avorrir-se, quan s’és infant? Quina és la millor actitud que poden tenir els pares davant l’avorriment dels fills? En aquest article comparteixo les meves reflexions i consells.

Llegir més »
Dir no, quan i per què

Dir que no: quan i per què

Impopular, antipàtic, el “no” és en educació un mot que cal saber usar en els moments idonis i amb bona traça. Serà de gran ajuda per educar la contenció i per fer créixer en els fills la capacitat de dirigir la seva pròpia vida i de fer realitat els seus projectes.

Llegir més »
Família som cultura. El rei de casa

Família, som cultura

En aquest moment en què els creadors ens recorden la seva importància, vull destacar el valor d’acompanyar els nostres fills a créixer en i amb la cultura. Al cap i a la fi, si hi pensem un moment, veiem que som qui som perquè compartim referents i substrat cultural amb altres persones amb les quals allò que tenim en comú ens identifica com a comunitat. Nens i nenes poden aprendre i gaudir mentre participen de la cultura col·lectiva. Conèixer –i construir amb la seva participació- allò que es produeix al seu entorn farà créixer la seva imaginació, la creativitat, el

Llegir més »