Articles

Per què tenim fills? L’article inspirat en el dia dels Innocents

Com potser ja sabeu, s’acaba de publicar una entrevista que m’han fet al darrer número de la revista d’ètica i filosofia Valors, una revista excel·lent que tracta temes d’actualitat socialment molt rellevants. Respondre una entrevista sempre ajuda a reflexionar, i aquesta en concret m’ha permès pensar sobre qüestions que m’han interessat molt com a sociòloga.

Llegir més »

Pregària del mestre

Amb motiu de l’inici d’aquest curs 2019 – 2020 faig una dedicatòria a tots els mestres amb un text que m’ha sortit en forma de pregària.

Llegir més »

Créixer com a pares per ajudar a créixer als fills

Quan els nostres fills arriben, no tenim per què saber-los educar. No tenim experiència prèvia ni ens n’ha ensenyat mai ningú. Com a pares i mares fem tot el que podem per ajudar-los a créixer amb valors, capacitats i actituds constructives que els ajudin a poder fer realitat els seus projectes vitals. Però sovint ens falten eines per poder resoldre reptes de la vida quotidiana que, si tinguessin una solució fàcil, ens farien viure més tranquils.

Llegir més »
Nen mirant ordinador

Pantalles: quan, quant i com

A partir de quina edat és recomanable prendre contacte amb les pantalles, per part dels infants?Per a quins usos? Amb quins continguts?En quins moments és bo utilitzar pantalles i en quins moments cal evitar-les, durant el procés de creixement?

Llegir més »