Articles

Família unida

Junts, i millor: propostes per sortir reforçats emocionalment del confinament

Estimades famílies, Aquests dies, a més a més de pastissos, a casa s’hi cou un aprenentatge sobre qui som. Haurem après un munt de coses sobre la nostra família quan tornem a la vida normal. Mai com fins ara havíem tingut l’oportunitat –forçosa, però oportunitat al cap i a la fi- de mirar-nos tanta estona els uns als altres, d’interactuar tan intensament i per tant de conèixer-nos tan bé. Amb els nostres defectes i les nostres virtuts. Inquietuds A més d’aquest coneixement molt més profund sobre qui som i com ens relacionem, també es couen a casa nostra, aquests dies,

Llegir més »
Adolescents i mòbils

12 consells bàsics per a educar en l’ús de les pantalles

Als adults ningú ens ha ensenyat a fer un bon ús dels mòbils, els videojocs, la connexió a internet en general ni les xarxes socials en particular. Com podem ensenyar allò que no hem après a fer? Des de la professió educativa podem donar consells a les famílies, i per això us ofereixo un extracte resumit d’algunes idees que explico a la meva xerrada sobre “Pantalles”.

Llegir més »

Per què tenim fills? L’article inspirat en el dia dels Innocents

Com potser ja sabeu, s’acaba de publicar una entrevista que m’han fet al darrer número de la revista d’ètica i filosofia Valors, una revista excel·lent que tracta temes d’actualitat socialment molt rellevants. Respondre una entrevista sempre ajuda a reflexionar, i aquesta en concret m’ha permès pensar sobre qüestions que m’han interessat molt com a sociòloga.

Llegir més »