Articles

Créixer com a pares per ajudar a créixer als fills

Quan els nostres fills arriben, no tenim per què saber-los educar. No tenim experiència prèvia ni ens n’ha ensenyat mai ningú. Com a pares i mares fem tot el que podem per ajudar-los a créixer amb valors, capacitats i actituds constructives que els ajudin a poder fer realitat els seus projectes vitals. Però sovint ens falten eines per poder resoldre reptes de la vida quotidiana que, si tinguessin una solució fàcil, ens farien viure més tranquils.

Llegir més »
Nen mirant ordinador

Pantalles: quan, quant i com

A partir de quina edat és recomanable prendre contacte amb les pantalles, per part dels infants?Per a quins usos? Amb quins continguts?En quins moments és bo utilitzar pantalles i en quins moments cal evitar-les, durant el procés de creixement?

Llegir més »
parella reconciliant-se

Salvar la parella gràcies a l’assessoria educativa

“Nosaltres ja no podíem més”. “Ens hauríem separat si no haguéssim trobat la manera de gestionar la família de manera diferent.” “Posar ordre en la relació amb els fills ens ha permès continuar junts.” “Si no haguéssim arreglat, no hauríem pogut continuar convivint.”

Llegir més »
bons propòsits

Bons propòsits per a l’any nou

Els bons propòsits d’any nou estan molt bé perquè impliquen uns moments de reflexió sobre allò que caldria millorar per tal que la nostra vida anés més bé. Formular-se un propòsit vol dir haver revisitat el que funciona i el que no no i haver seleccionat algun element que podem modificar i que ens permetrà aconseguir sentir-nos més bé amb nosaltres mateixos quan allò que en depèn hagi millorat. Però, de la mateixa manera que quan els fem realitat ens ajuden, quan no fem realitat els bons propòsits les coses no milloren i a més a més sentim la càrrega

Llegir més »
diàleg

Coses per aprendre

Callar quan tenim ganes de parlar i l’altre encara té coses a dir. Aprofitar que callem per escoltar. Tenir la disciplina de preguntar abans d’opinar. Esperar uns moments abans de reaccionar, els justos per rumiar abans d’abocar el sac.

Llegir més »

Categories

Categories

Envia'm un missatge