Articles

diàleg

Coses per aprendre

Callar quan tenim ganes de parlar i l’altre encara té coses a dir. Aprofitar que callem per escoltar. Tenir la disciplina de preguntar abans d’opinar. Esperar uns moments abans de reaccionar, els justos per rumiar abans d’abocar el sac.

Llegir més »
Ara pare ajudant

Fer els deures amb els fills no té cap impacte en el seu aprenentatge… I doncs? Com afavorir els aprenentatges dels fills?

Jaume Blasco signa l’anàlisi “Què funciona en l’acompanyament familiar a l’escolaritat”, feta a partir de 400 estudis d’arreu del món i presentada per la Fundació Bofill i Ivàlua. Al voltant d’aquest document, vaig participar al seminari “La implicació familiar en l’educació dels fills: estratègies i programes que funcionen”, les conclusions del qual resumeix aquí de manera molt clara la seva conductora, la Dra.Sílvia Blanch.

Llegir més »
Grups de pares

Grups de pares

Quan eduquem els fills ens assalten molts dubtes i inseguretats. Ho faig prou bé? Per què no me’n surto quan vull que el meu fill…? És prou feliç? És tan autònom com convindria a la seva edat? Ha d’assumir més responsabilitats? Les inquietuds solen ser força compartides entre els pares i mares que tenen fills de les mateixes edats, tot i les particularitat de cada família.

Llegir més »
AFA AMPA

El luxe de l’AFA

L’escola som tots Les famílies són la raó de ser de l’escola. La funció de l’escola és donar-los suport en la tasca de fer, dels seus fills, ciutadans. L’escola va molt més enllà de les parets de l’edifici: és una comunitat de persones entre les quals n’hi ha que ensenyen, d’altres que aprenen, d’altres que vetllen perquè tot rutlli i  d’altres que acompanyen des de casa.

Llegir més »
relació pares i fills

Polèmiques entre pares i fills: què deia Josep Pla

Mireu què escrivia Josep Pla a El Quadern Gris. És una reflexió sobre les discòrdies entre pares i fills escrita ara fa un segle. L’he trobada gràcies al bloQG 100, una iniciativa de la Xarxa de Mots (enllaç). M’ha agradat molt i mostra que la discordança entre generacions és un fet intemporal. Cal recordar que si volem viure millor en família podem treballar aquesta relació amb l’ajuda professional, a la meva consulta.

Llegir més »