Articles

Les monitores de menjador

Tenen 20, 30, 40, 50, 60 anys. Són, gairebé sempre, dones. Tenen una feina no qualificada. Treballen tres hores al dia i arriben a casa com si n’haguessin treballades set o vuit. S’ocupen que els nostres fills dinin i passin l’estona entre franja i franja de l’horari lectiu. Això, que sembla tan senzill com posar un plat a taula i aviar-los a jugar és, a l’hora de la veritat, una de les feines més esgotadores i desagraïdes de totes les que tenen relació amb el tracte amb els infants. Perquè donar-los el dinar i ocupar-se del temps d’oci abans de

Llegir més »

Alba Castellví enseña a educar sin gritar en el XXI Encuentro de Escuelas de Madres y Padres de Vitoria-Gasteiz y Álava

La educadora y socióloga, Alaba Castellví, se va a Vitoria-Gasteiz para participar en el XXI Encuentro de Escuelas de Madres y Padres. En este encuentro, Castellví ofrece una conferencia sobre ‘Educar sin gritar’, el método que en el año 2016 la socióloga volcó en un libro del mismo nombre y que ha llegado a convertirse en un best seller en el campo de la educación.

Llegir més »

10 consells per posar límits a les pantalles

Sovint els pares i mares ens plantegem posar límits a l’ús de pantalles per part dels nostres fills. Tenim la sensació que passen massa temps connectats a les tauletes, mòbils i ordinadors. Fa poc s’ha sabut que el 75% dels pares no té cap tipus de control del mòbil dels seus fills, malgrat que al 31% li preocupa que puguin fer un ús indegut d’aquest dispositiu, segons una enquesta feta per S2 Grup, empresa especialitzada en ciberseguretat.

Llegir més »

Premis i càstigs

Sovint castiguem o premiem perquè ens resulta la manera més fàcil d’estimular una conducta o d’evitar que es repeteixi. De vegades funcionen, i d’altres no. Però hi ha altres maneres d’aconseguir que les coses funcionin i que els fills ens facin cas que són millors perquè són més educatives i també més efectives.

Llegir més »

Los 10 consejos básicos para hacer la carta a los Reyes Magos

Escribir la carta a los Reyes Magos es un momento importante de las fiestas de Navidad, una oportunidad de transmitir a nuestros hijos unos valores que perdurarán todo el año. Primero de todo, es muy importante que los padres hagan también su propia carta a los Reyes. Podéis aprovechar para pedir aquello esencial, invisible a los ojos. De esta manera enseñamos a los hijos qué cosas valoramos y abrimos su mirada a lo que es importante, más allá de los objetos materiales.

Llegir més »