Qui sóc

Sociòloga, mediadora i educadora

Amb les eines de l’educació i la gestió de conflictes i amb una mirada pedagògica i sociològica a la vegada, ajudo les persones a tenir millors relacions a la família, al centre educatiu i al món del treball.

La meva activitat principal és l’assessorament de pares i mares. A la meva consulta particular i en conferències i tallers, comparteixo les eines essencials per educar amb serenitat.

En les meves sessions plantejo formes concretes i pràctiques de procedir a la família perquè la relació educativa entre pares i fills sigui satisfactòria i eficaç.

La meva trajectòria professional m’ha dotat de multitud d’eines per ajudar a resoldre casos de tot tipus. Vaig treballar en equips d’investigació universitaris i vaig impartir classes a les facultats de Magisteri, Educació Social i Sociologia.

Com a mediadora, vaig practicar l’especialitat comunitària i veïnal treballant per a diversos Ajuntaments. Des de fa uns anys, exerceixo la mediació en l’àmbit privat en conflictes familiars, i específicament  m’interessa la gestió de la convivència entre pares i adolescents.

Com a mestra, he treballat en diversos centres educatius i vaig optar per col·laborar en un projecte educatiu alternatiu on sóc educadora de nens i joves de 3 a 15 anys.

També em dedico a impartir l’ensenyament de la mediació de conflictes a màsters i postgraus.

He publicat els llibres Educar sense cridar. Acompanyant els fills d’entre quatre i dotze anys en el camí cap a l’autonomia (Angle Editorial), Un cistell de cireres. Set contes petits per fer-nos grans, (Estrella Polar) i Tots els colors de l’amor (Bindi Books).

Col·laboro habitualment amb mitjans de comunicació parlant d’educació i família.

Aquest conjunt d’experiències, sumades als reptes apassionants de la maternitat, m’han dotat de les eines que actualment em permeten compartir solucions i fer de d’assessora-terapeuta per a pares i mares: les eines per educar amb serenitat i també amb fermesa, des del respecte i amb una autoritat tranquil·la.
AC_foto_dosb

Educar els ciutadans del futur és canviar el món

Les persones conformen la societat. De la formació d’aquestes persones en dependrà en gran mesura qui seran en el futur i, per tant, com serà el teixit social del nostre món.

Ningú ens ensenya a fer bé la tasca de pares i mares. Quan els nostres fills arriben, només el nostre sentit comú i l’exemple (o contraexemple) de les persones que ens envolten ens donen pistes sobre com relacionar-nos amb ells d’una manera educativa.

Sovint ens falten eines, ens demanem com ho podríem fer millor, com podem aconseguir que les coses passin més fàcilment. Ens preguntem com cal gestionar els problemes a l’hora dels àpats quan un nen no menja prou, com podem reconduir els conflictes entre germans i aconseguir que n’hi hagi menys, com ho hem de fer perquè ens faci cas quan donem una ordre, com podem aconseguir que un adolescent col·labori a casa, com podem advertir-los dels perills sense que ens prenguin per ximples, com suportar amb serenitat les hostilitats, com superar la desconfiança, com evitar les rebequeries… Cal que algú ens ajudi a descobrir aquestes respostes perquè la nostra feina com a pares i educadors tingui el màxim èxit. I també perquè tant pares com fills puguin viure tranquils i feliços en el marc de la família. Això és el que jo pretenc amb la formació de pares i mares.

Dotar les famílies d’eines per, entre altres coses, mantenir l’autoritat, educar per a la responsabilitat, acompanyar els fills en la recerca dels propis objectius i conviure-hi en pau quan són adolescents és una funció que tota societat hauria de poder fer. Aquest és el meu objectiu.

Segueix-me a les xarxes

15 hours ago

Alba Castellví Miquel
Ajudar a aprendre: actituds per afavorir els aprenentatges a l'estiuXerrada virtual organitzada per l'Ajuntament de Granollers 📍 Dimarts 22 de juny a les 18 hUs hi espero!#albacastellviformacio #educarsensecridar #xerradavirtual GRANOLLERS I COMARCA Ajuntament de Granollers Granollers Ciutat #ajudaraaprendre #estiu ... See MoreSee Less
View on Facebook
Aquest matí hem parlat d'un tema controvertit: les notes a escola.Si no heu pogut seguir el programa en directe, ben aviat trobareu penjat el podcast a la secció de premsa del meu web: www.albacastellvi.catHay una amplia gama de reacciones entre los padres cuando llegan las notas de los hijos a casa, nos dice Alba Castellví. "Algunos les dan una importancia extrema y otros que creen que las notas no deberían existir". "El trabajo escolar hay que acompañarlo y valorarlo. Luego cada familia considerará las notas como mejor le parezca". "Sacar buenas notas no es lo mismo que aprender". ... See MoreSee Less
View on Facebook
Demà parlaré sobre les notes escolars. Us espero a la sintonia de RNE al programa de la Pepa Fernández, De Pe a Pa, a les 10.30h, com cada quinze dies.Mañana hablaré sobre las notas escolares. Os espero en la sintonía de RNE en el programa de Pepa Fernández, De Pe a Pa, a las 10.30h, como cada quince días.#albacastellviradio #depeapa #notasescolares #calificacionesescolares #notesescolars #albacastellviconsells #albacastellviconsejos ... See MoreSee Less
View on Facebook
A la meva consulta trobem maneres de tenir una vida familiar més tranquil·la i agradable amb els infants.Ajudo pares i fills a sentir-se millor a través de l'educació.Presencialment o online.Consulteu com al meu nou web: www.albacastellvi.catEn mi consulta encontramos formas de tener una vida familiar más tranquila y agradable con los niños. Ayudo a padres e hijos a sentirse mejor a través de la educación.Online o presencialmente.Consultad cómo en mi nueva web: www.albacastellvi.esAjudo les famílies a resoldre problemes amb els infants i a trobar maneres d'educar amb tranquil·litat.A la meva consulta, presencial o online.Us espero al meu nou web: www.albacastellvi.catAyudo a las familias a resolver problemas con los niños y a encontrar maneras de educar ocn tranquilidad.En mi consulta, online o presencial.Os espero en mi nueva web: www.albacastellvi.es#albacastellviconsulta #terapiaonline #coachingfamiliar #coachingonline #educarsensecridar #educarsingritar #mediacionfamiliar #mediaciofamiliar ... See MoreSee Less
View on Facebook
Conflictes i col·laboració entre germansXerrada virtual organitzada per l’Escola Turó de Can Mates de Sant Cugat del Vallès📍 Dijous 17 de juny a les 20 hUs hi espero!#albacastellviformacio #educarsensecridar #escolaturodecanmates #afacanmates Ajuntament de Sant Cugat ... See MoreSee Less
View on Facebook