Qui sóc

Sociòloga, mediadora i educadora

Amb les eines de l’educació i la gestió de conflictes i amb una mirada pedagògica i sociològica a la vegada, ajudo les persones a tenir millors relacions a la família, al centre educatiu i al món del treball.

La meva activitat principal és l’assessorament de pares i mares. A la meva consulta particular i en conferències i tallers, comparteixo les eines essencials per educar amb serenitat.

En les meves sessions plantejo formes concretes i pràctiques de procedir a la família perquè la relació educativa entre pares i fills sigui satisfactòria i eficaç.

La meva trajectòria professional m’ha dotat de multitud d’eines per ajudar a resoldre casos de tot tipus. Vaig treballar en equips d’investigació universitaris i vaig impartir classes a les facultats de Magisteri, Educació Social i Sociologia.

Com a mediadora, vaig practicar l’especialitat comunitària i veïnal treballant per a diversos Ajuntaments. Des de fa uns anys, exerceixo la mediació en l’àmbit privat en conflictes familiars, i específicament  m’interessa la gestió de la convivència entre pares i adolescents.

Com a mestra, he treballat en diversos centres educatius i vaig optar per col·laborar en un projecte educatiu alternatiu on sóc educadora de nens i joves de 3 a 15 anys.

També em dedico a impartir l’ensenyament de la mediació de conflictes a màsters i postgraus.

He publicat els llibres Educar sense cridar. Acompanyant els fills d’entre quatre i dotze anys en el camí cap a l’autonomia (Angle Editorial), Un cistell de cireres. Set contes petits per fer-nos grans, (Estrella Polar) i Tots els colors de l’amor (Bindi Books).

Col·laboro habitualment amb mitjans de comunicació parlant d’educació i família.

Aquest conjunt d’experiències, sumades als reptes apassionants de la maternitat, m’han dotat de les eines que actualment em permeten compartir solucions i fer de d’assessora-terapeuta per a pares i mares: les eines per educar amb serenitat i també amb fermesa, des del respecte i amb una autoritat tranquil·la.
AC_foto_dosb

Educar els ciutadans del futur és canviar el món

Les persones conformen la societat. De la formació d’aquestes persones en dependrà en gran mesura qui seran en el futur i, per tant, com serà el teixit social del nostre món.

Ningú ens ensenya a fer bé la tasca de pares i mares. Quan els nostres fills arriben, només el nostre sentit comú i l’exemple (o contraexemple) de les persones que ens envolten ens donen pistes sobre com relacionar-nos amb ells d’una manera educativa.

Sovint ens falten eines, ens demanem com ho podríem fer millor, com podem aconseguir que les coses passin més fàcilment. Ens preguntem com cal gestionar els problemes a l’hora dels àpats quan un nen no menja prou, com podem reconduir els conflictes entre germans i aconseguir que n’hi hagi menys, com ho hem de fer perquè ens faci cas quan donem una ordre, com podem aconseguir que un adolescent col·labori a casa, com podem advertir-los dels perills sense que ens prenguin per ximples, com suportar amb serenitat les hostilitats, com superar la desconfiança, com evitar les rebequeries… Cal que algú ens ajudi a descobrir aquestes respostes perquè la nostra feina com a pares i educadors tingui el màxim èxit. I també perquè tant pares com fills puguin viure tranquils i feliços en el marc de la família. Això és el que jo pretenc amb la formació de pares i mares.

Dotar les famílies d’eines per, entre altres coses, mantenir l’autoritat, educar per a la responsabilitat, acompanyar els fills en la recerca dels propis objectius i conviure-hi en pau quan són adolescents és una funció que tota societat hauria de poder fer. Aquest és el meu objectiu.

Segueix-me a les xarxes

El jueves pasado reiniciamos nuestros encuentros en las ondas con Pepa Fernández en De Pe a Pa de RNE .Empezamos temporada hablando de adolescentes; tema que, si sois padres de alguno, sabréis que da mucho juego...Encontraréis el podcast en la sección Notas de prensa de mi web (link en la bio).Os espero de nuevo el jueves 30, creo que seguiremos con el tema 😜El dijous passat vam reiniciar les nostres trobades a les ones amb la Pepa Fernández a De Pe a Pa de RNE .Comencem la temporada parlant d'adolescents; tema que, si en sou pares, sabreu que dona molt de joc...Trobareu el podcast a la secció Notes de premsa del meu web (link a la bio)Us espero un altre cop el dijous 30, em sembla que seguirem amb el tema 😜#albacastellviradio #depeapa #albacastellviadolescents #educaradolescents #educaradolescentes #pepafernandez #albacastellviconsells Angle Editorial #albacastellviconsejos ... See MoreSee Less
View on Facebook
Tothom té dubtes sobre l'educació i, a vegades, la negociació amb la parella complica les coses quan hi ha criteris diferents. Per això podeu venir a consultar-me i us ajudaré a trobar bons criteris per educar amb tranquil·litat. Contacteu amb mi via la web o per telèfon. Todos tenemos dudas sobre la educación y, a veces, la negociación con la pareja complica las cosas cuando los criterios son distintos. Por este motivo podéis venir a consultarme y os ayudaré a encontrar buenos criterios para educar con tranquilidad. Contactad conmigo a través de la web i por teléfono.#albacastellviconsulta #educarsensecridar #educarsingritar #coachingfamiliar #educacion ... See MoreSee Less
View on Facebook
Sabeu què??? Avui el meu nou llibre s'està materialitzant, és a dir, que arriba a la impremta. A mig octubre serà a les llibreries!!!#albacastellvillibres #novetateditorial #educarsensecridar #felicitat #albacastellvinovetat#albacastellviformacio ... See MoreSee Less
View on Facebook
Ayer recomenzamos los encuentros en De Pe a Pa. Os espero cada dos jueves para reflexionar juntos sobre cómo educar. ¡Esta temporada hablaremos mucho de adolescentes!Ahir vam recomençar les trobades a De Pe a Pa. Us hi espero cada dos dijous per a reflexionar plegats sobre com educar. Aquesta temporada parlarem molt d'adolescents!Adolescente significa "empezar a crecer". "Un adolescente es alguien en proceso de hacerse mayor". Los adolescentes quieren conducir de su vida. Y los padres tienen un código de circulación. Nuestra pedagoga, Alba Castellví, nos hablará mucho esta temporada de adolescencia y adolescentes. ... See MoreSee Less
View on Facebook
EDUCAR SENSE CRIDARDilluns 20 de setembre18 hEn directe al facebook d'@homesigualitaris.cat El proper dilluns tindrem una conversa d'allò més especial amb @homesigualitaris, l'associació catalana d'homes per la igualtat de gènere. Perquè l'educació dels infants és cosa d'homes i dones.Us hi espero!#albacastellviformacio #educarsensecridar #homesigualitaris ... See MoreSee Less
View on Facebook