Qui sóc

Sociòloga, mediadora i educadora

Amb les eines de l’educació i la gestió de conflictes i amb una mirada pedagògica i sociològica a la vegada, ajudo les persones a tenir millors relacions a la família, al centre educatiu i al món del treball.

La meva activitat principal és l’assessorament de pares i mares. A la meva consulta particular i en conferències i tallers, comparteixo les eines essencials per educar amb serenitat.

En les meves sessions plantejo formes concretes i pràctiques de procedir a la família perquè la relació educativa entre pares i fills sigui satisfactòria i eficaç.

La meva trajectòria professional m’ha dotat de multitud d’eines per ajudar a resoldre casos de tot tipus. Vaig treballar en equips d’investigació universitaris i vaig impartir classes a les facultats de Magisteri, Educació Social i Sociologia.

Com a mediadora, vaig practicar l’especialitat comunitària i veïnal treballant per a diversos Ajuntaments. Des de fa uns anys, exerceixo la mediació en l’àmbit privat en conflictes familiars, i específicament  m’interessa la gestió de la convivència entre pares i adolescents.

Com a mestra, he treballat en diversos centres educatius i vaig optar per col·laborar en un projecte educatiu alternatiu on sóc educadora de nens i joves de 3 a 15 anys.

També em dedico a impartir l’ensenyament de la mediació de conflictes a màsters i postgraus.

He publicat els llibres Educar sense cridar. Acompanyant els fills d’entre quatre i dotze anys en el camí cap a l’autonomia (Angle Editorial), Un cistell de cireres. Set contes petits per fer-nos grans, (Estrella Polar) i Tots els colors de l’amor (Bindi Books).

Col·laboro habitualment amb mitjans de comunicació parlant d’educació i família.

Aquest conjunt d’experiències, sumades als reptes apassionants de la maternitat, m’han dotat de les eines que actualment em permeten compartir solucions i fer de d’assessora-terapeuta per a pares i mares: les eines per educar amb serenitat i també amb fermesa, des del respecte i amb una autoritat tranquil·la.
AC_foto_dosb

Educar els ciutadans del futur és canviar el món

Les persones conformen la societat. De la formació d’aquestes persones en dependrà en gran mesura qui seran en el futur i, per tant, com serà el teixit social del nostre món.

Ningú ens ensenya a fer bé la tasca de pares i mares. Quan els nostres fills arriben, només el nostre sentit comú i l’exemple (o contraexemple) de les persones que ens envolten ens donen pistes sobre com relacionar-nos amb ells d’una manera educativa.

Sovint ens falten eines, ens demanem com ho podríem fer millor, com podem aconseguir que les coses passin més fàcilment. Ens preguntem com cal gestionar els problemes a l’hora dels àpats quan un nen no menja prou, com podem reconduir els conflictes entre germans i aconseguir que n’hi hagi menys, com ho hem de fer perquè ens faci cas quan donem una ordre, com podem aconseguir que un adolescent col·labori a casa, com podem advertir-los dels perills sense que ens prenguin per ximples, com suportar amb serenitat les hostilitats, com superar la desconfiança, com evitar les rebequeries… Cal que algú ens ajudi a descobrir aquestes respostes perquè la nostra feina com a pares i educadors tingui el màxim èxit. I també perquè tant pares com fills puguin viure tranquils i feliços en el marc de la família. Això és el que jo pretenc amb la formació de pares i mares.

Dotar les famílies d’eines per, entre altres coses, mantenir l’autoritat, educar per a la responsabilitat, acompanyar els fills en la recerca dels propis objectius i conviure-hi en pau quan són adolescents és una funció que tota societat hauria de poder fer. Aquest és el meu objectiu.

Segueix-me a les xarxes

XERRADA VIRTUALAcompanyament de l'adolescent en el món virtual📌 Dimecres, 27 de gener a les vuit del vespre.La Salle Figueres.Us hi espero!@sallefigueres #AlbaCastellviFormacio #albacastellviconsells #pantalletes #adolescentsipantalles #adolescencia ... See MoreSee Less
View on Facebook
Sabeu que @bindi.books es va estrenar amb el meu llibre?Va ser un honor encetar l'editorial que té per lema "Llibres per veure el món amb uns altres ulls", perquè això és precisament el que aprèn la protagonista de Tots els colors de l'amor. Per molts anys i molts llibres per obrir els ulls a un món de colors, Bindi Books!Així doncs... Per molts anys, Bindi Books! (de part del vostre primer fill i de les seves mames, @cuchu_illustration i jo mateixa)#BindiBooks #aniversaribindibooks #felicitats #totselscolorsdelamor #editorialsboniques #llibresbonics @crisfeliuma @jordiferreblasco #bindi ... See MoreSee Less
View on Facebook
Estreno imatge gràfica i web. Espero que us agradi! L'ha treballada en Mariano Fernández (https://marianofernandez.pro), dissenyador gràfic i programador, i per a mi ha estat una experiència especial assistir al seu procés creatiu. Ha triat colors, formes, espais... Tot pensant en el que us vull transmetre: serenitat i confiança. I efectivitat! Em voleu dir què us sembla?https://www.albacastellvi.cat/Estreno imagen gráfica y web. ¡Espero que os guste!La ha trabajado Mariano Fernández (https://marianofernandez.pro), diseñador gráfico y programador, y para mí ha sido una experiencia especial asistir a su proceso creativo.Ha seleccionado colores, formas, espacios... pensando en lo que os quiero transmitir: serenidad y confianza. ¡Y efectividad!¿Queréis decirme qué os parece?https://www.albacastellvi.cat/es/#marianofernandezdisseny #nouweb #imatgegrafica #dissenygrafic #nuevaweb #imagengrafica #diseñografico ... See MoreSee Less
View on Facebook
Veniu a la consulta si teniu dubtes o discrepàncies sobre la manera d'educar. Trobarem la milor solució. Presencial o online. Podeu concertar una consulta al nou web: www.albacastellvi.catVenid a la consulta si tenéis dudas o discrepacias sobre la manera de educar. Encontraremos la mejor solución. Onine o presencial. Podéis concertar una consulta en mi nueva web: www.albacastellvi.es#albacastellviconsulta #educarsensecridar #educarsingritar #terapiaonline #coachingfamiliar #mediaciofamiliar #mediacionfamiliar #coachingfamiliaronline ... See MoreSee Less
View on Facebook
Mireu que petit que és el meu! Ja l'heu llegit? Si no, feu-ho! Petit llibre del Petit Príncep per a lectors de totes mides. Especialment pels grans, que en captem tota l'essència.#petitprincep #lecturesboniques #albacastellvireflexions #llegir #editorialcaballoregalado #saintexupery #magradallegir ... See MoreSee Less
View on Facebook