Qui sóc

Sociòloga, mediadora i educadora

Amb les eines de l’educació i la gestió de conflictes i amb una mirada pedagògica i sociològica a la vegada, ajudo les persones a tenir millors relacions a la família, al centre educatiu i al món del treball.

La meva activitat principal és l’assessorament de pares i mares. A la meva consulta particular i en conferències i tallers, comparteixo les eines essencials per educar amb serenitat.

En les meves sessions plantejo formes concretes i pràctiques de procedir a la família perquè la relació educativa entre pares i fills sigui satisfactòria i eficaç.

La meva trajectòria professional m’ha dotat de multitud d’eines per ajudar a resoldre casos de tot tipus. Vaig treballar en equips d’investigació universitaris i vaig impartir classes a les facultats de Magisteri, Educació Social i Sociologia.

Com a mediadora, vaig practicar l’especialitat comunitària i veïnal treballant per a diversos Ajuntaments. Des de fa uns anys, exerceixo la mediació en l’àmbit privat en conflictes familiars, i específicament  m’interessa la gestió de la convivència entre pares i adolescents.

Com a mestra, he treballat en diversos centres educatius i vaig optar per col·laborar en un projecte educatiu alternatiu on sóc educadora de nens i joves de 3 a 15 anys.

També em dedico a impartir l’ensenyament de la mediació de conflictes a màsters i postgraus.

He publicat els llibres Educar sense cridar. Acompanyant els fills d’entre quatre i dotze anys en el camí cap a l’autonomia (Angle Editorial), Un cistell de cireres. Set contes petits per fer-nos grans, (Estrella Polar) i Tots els colors de l’amor (Bindi Books).

Col·laboro habitualment amb mitjans de comunicació parlant d’educació i família.

Aquest conjunt d’experiències, sumades als reptes apassionants de la maternitat, m’han dotat de les eines que actualment em permeten compartir solucions i fer de d’assessora-terapeuta per a pares i mares: les eines per educar amb serenitat i també amb fermesa, des del respecte i amb una autoritat tranquil·la.
AC_foto_dosb

Educar els ciutadans del futur és canviar el món

Les persones conformen la societat. De la formació d’aquestes persones en dependrà en gran mesura qui seran en el futur i, per tant, com serà el teixit social del nostre món.

Ningú ens ensenya a fer bé la tasca de pares i mares. Quan els nostres fills arriben, només el nostre sentit comú i l’exemple (o contraexemple) de les persones que ens envolten ens donen pistes sobre com relacionar-nos amb ells d’una manera educativa.

Sovint ens falten eines, ens demanem com ho podríem fer millor, com podem aconseguir que les coses passin més fàcilment. Ens preguntem com cal gestionar els problemes a l’hora dels àpats quan un nen no menja prou, com podem reconduir els conflictes entre germans i aconseguir que n’hi hagi menys, com ho hem de fer perquè ens faci cas quan donem una ordre, com podem aconseguir que un adolescent col·labori a casa, com podem advertir-los dels perills sense que ens prenguin per ximples, com suportar amb serenitat les hostilitats, com superar la desconfiança, com evitar les rebequeries… Cal que algú ens ajudi a descobrir aquestes respostes perquè la nostra feina com a pares i educadors tingui el màxim èxit. I també perquè tant pares com fills puguin viure tranquils i feliços en el marc de la família. Això és el que jo pretenc amb la formació de pares i mares.

Dotar les famílies d’eines per, entre altres coses, mantenir l’autoritat, educar per a la responsabilitat, acompanyar els fills en la recerca dels propis objectius i conviure-hi en pau quan són adolescents és una funció que tota societat hauria de poder fer. Aquest és el meu objectiu.

Segueix-me a les xarxes

23 hours ago

Alba Castellví Miquel
Veniu a la consulta si teniu dubtes o discrepàncies sobre la manera d'educar. Trobarem la milor solució. Presencial o online. Podeu concertar una consulta al nou web: www.albacastellvi.catVenid a la consulta si tenéis dudas o discrepacias sobre la manera de educar. Encontraremos la mejor solución. Onine o presencial. Podéis concertar una consulta en mi nueva web: www.albacastellvi.es#albacastellviconsulta #educarsensecridar #educarsingritar #terapiaonline #coachingfamiliar #mediaciofamiliar #mediacionfamiliar #coachingfamiliaronline ... See MoreSee Less
View on Facebook
Mireu que petit que és el meu! Ja l'heu llegit? Si no, feu-ho! Petit llibre del Petit Príncep per a lectors de totes mides. Especialment pels grans, que en captem tota l'essència.#petitprincep #lecturesboniques #albacastellvireflexions #llegir #editorialcaballoregalado #saintexupery #magradallegir ... See MoreSee Less
View on Facebook
Consulta per a famílies: resolem temes educatius i problemes dels nens. Presencial o online.Al meu nou web és molt fàcil concertar-les. Feu-hi una ullada!Consulta para familias: resolvemos temas educativos y problemas de los niños. Online o presencial. En mi nueva web es muy fácil concertarlas. ¡Echad un vistazo!#albacastellviconsulta #terapiaonline #coachingfamiliar #coachingfamiliaryeducativo #mediaciofamiliar #mediacionfamiliar #consultaonline #terapiafamiliaronline ... See MoreSee Less
View on Facebook
Aquí em teniu, a punt d'entrar en directe.Parlarem de "Dir que no"! Com i quan? A la sintonia de De Pe a Pa ara a les 10:30, amb la gran Pepa Fernández ... See MoreSee Less
View on Facebook
¿Cuál es la importancia de poner límites? ¿Por qué y cuándo hay que decir “No”? ¿Por qué nos cuesta a los padres? Lo hablaremos en @rne, en Las Mañanas de Pe a Pa, jueves 14 a las 10.30h. ¡Os espero!Quina importància té posar límits? Per què i quan cal dir “no”? Per què als pares sovint ens costa? En parlarem a @rne, a Las Mañanas de Pe a Pa, dijous a les 10.30h. Us hi espero!#AlbaCastellviRadio #albacastellviconsells #albacastellviconsejos Collage a partir de fotografia de wayhomestudio (@freepik_photography) ... See MoreSee Less
View on Facebook